logo + payoff per nov2018

Nieuwbouw Jonkman Coating Hengelo (fase 1)

Jonkman Coating in Hengelo is specialist in: poedercoaten, natlakken en chemisch voorbehandelen. Exact 2 jaar na de samenvoeging van Jonkman Coating en IJdema Coating, zijn de grondwerkzaamheden begonnen van de nieuwbouw van Jonkman Coating. In 2 fases verrijst een compleet nieuw pand aan de Lemerij 11, op het bedrijventerrein de Veldkamp tussen Hengelo en Borne. De nieuwbouw is noodzakelijk om een nieuwe verticale poedercoatlijn, inclusief pre-anodisering, te huisvesten. Hiervoor is een hoogte nodig van 23 meter. “Omdat we maximaal 15 meter hoog mogen bouwen, gaan we dus een put maken van 8 meter diep, waar de verticale installatie komt te staan. We waren op zoek naar een kavel van 20.000m² die voldoet aan onze wensen, zoals goede bereikbaarheid vanaf de snelweg en in de buurt”, zegt directeur Harmen IJdema.

“Met name vanwege het feit dat al onze medewerkers in de nabije omgeving wonen. En dat op een mooie zichtlocatie! We kunnen hier een toekomstbestendig bedrijf realiseren, waarbij we diverse duurzame maatregelen en innovatieve bedrijfsprocessen kunnen in- of doorvoeren.” Naast de nieuwe techniek in de verticale installatie die, in combinatie met de geïntegreerde voorbehandeling, uniek is in Nederland, gaan we ook investeren in nieuwe laboratoriumfaciliteiten. Dit gaat nog plaats vinden in de eerste fase van de nieuwbouw.

Tevens worden in de tweede fase de horizontale lijnen verplaatst cq nieuw gebouwd en wordt er een nieuwe natlakhal gebouwd. De bouw van de 2e fase zal starten als de nieuwe verticale poedercoatijn volledig operationeel is.

In 2018 zijn wij samen met Jonkman Coating in bouwteam gestart voor het ontwerp, de engineering en de aanleg van alle gebouw gebonden technische installaties voor de nieuwe productie locatie met kantoor aan de Lemerij te Hengelo. Begin 2020 was het productie gedeelte van het anodiseerproces (fase I) gereed inclusief aantal kantoren voor het productieproces. Met fase II, verhuizen poeder- en natlakproductie van de Beitelstraat naar de Lemerij zal aansluitend gestart worden.

Alle voedingen en afvoeren voor de procesinstallatie zijn eveneens door ons verzorgd. Zo wordt de vrijgekomen warmte uit het koelproces door middel van warmtepompen opgewaardeerd en opnieuw in het proces gebruikt. Daarnaast is de kantoorinstallatie ook in het productieproces in gekoppeld om gebruik te maken van de restwarmte. Op deze manier is er een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd.                                                                   

Project: Nieuwbouw Jonkman Coating
Plaats: Hengelo
Opdrachtgever: IJdema Vastgoed
Werkzaamheden: Ontwerp en aanleg complete technische installaties  Bestaande uit: 
Nutsvoorzieningen
Elektra hoofd- (10kV) en onderverdelers
Licht-, kracht en (nood)verlichtingsinstallaties                     
Gasinstallaties
Riool en hemelwaterafvoeren
Waterinstallaties
Ontruiming- en brandbestrijding    
Luchtbehandelingsinstallatie
Regeltechniek (GBS)
Perslucht
Airco’s
Inbraakbeveiligingsinstallatie Data netwerk                                                                  Bouwperiode: 2020