logo + payoff per nov2018

InfraVak School Holten

InfraVak (voorheen SPG InfraVak) is een samenwerkingsverband van wegenbouwbedrijven in Noord en Oost Nederland. Zij zoeken doorlopend naar jongeren die werkend hun diploma willen halen. Hiervoor hebben zij een samenwerking met verschillende ROC’s die de theorielessen verzorgen. De theorielessen worden afgewisseld met praktijkopdrachten.

Voor InfraVak hebben wij het kantoor gedeelte van het pand voorzien van een Mitsubishi Electric City Multi R2 systeem waarmee het mogelijk is om onafhankelijk per ruimte te verwarmen of te koelen.  Bij koeling onttrekt het klimaatsysteem warmte uit de lucht. Het City Multi R2 systeem transporteert deze geabsorbeerde warmte naar een verdeel box (BC controller). In de BC controller kan de warmte worden afgestaan aan een ruimte die verwarmt moet worden. De te koelen ruimten genereren warmte voor de te verwarmen ruimte en andersom. De buitenunit van het City Multi R2 VRF systeem produceert het tekort aan warmte of koude. Dit leid tot forse energiebesparingen!

Verder hebben wij het dak van de praktijk hal voorzien van zonnepanelen. In eerste instantie was het dak niet geschikt om zonnepanelen te plaatsen. Samen met de constructeur hebben we naar een oplossing gezocht en bleek het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen midden op de spanten.

Project: PV en R2 installatie InfraVak Holten
Plaats: Holten
Opdrachtgever: InfraVak
Werkzaamheden: Ontwerpen, leveren en monteren complete PV en R2 installatie                                                                                      
Bestaande uit: 
110 stuks Trina Solar 340 Wp panelen
2 stuks Fronius Symo omvormers
Oost/West opstelling Esdec Flatfix, 2 stuks City Multi R2 buitendelen
13 stuks City Multi Cassette units 4 zijdig uitblaas 60x60
Touchscreen centrale bediening                                           
Bouwperiode: 2020