logo + payoff per nov2018
Nieuws

Jong geleerd, Oud gedaan

Hoe mooi is het als de jeugd enthousiast is over techniek? Voor hun Groep 8-presentatie op de Petrusschool Hengevelde wilden Kenji van der Walle en Nijs Workel graag bij ons langskomen om meer te weten te komen over installatietechniek. Nou, dat hebben ze geweten!

Dinsdagochtend 11 juli waren zij bij Lesscher te gast om in een paar uur op een leuke en speelse manier uitleg te krijgen van Toine Kohn , Pascal Schenk en Rick Onstein . Toine nam hen mee in de wereld van telefonie, internet en programmering, terwijl Pascal bevlogen over regeltechniek en luchtbehandeling vertelde. Bij Rick werd het echt spannend op het gebied van alarm, toegang en camerabewaking. Als Mission Impossible moesten de jongens proberen langs de alarminstallatie te komen, die eerst natuurlijk goed werd uitgelegd, om de buit uit een kamer te halen. Het verschil met Tom Cruise was dat zij wél gesnapt werden en een flitslamp en gillende sirene afgingen! Maar ja, Mission Impossible is een film. En wat wij bij Lesscher doen is echt, inclusief schier onmogelijke missies.

Goede oefening ook voor onze technisch specialisten om hun werk op een zo begrijpelijk mogelijke manier uit te leggen. Van regeltechniek en luchtbehandelingskasten, bewegingsmelders, bedrading en centraal bedieningspaneel voor alarm- en toegangssystemen tot de nieuwste telefoniesystemen . Wat echt opviel was de leergierigheid van de jongens: gewapend met hun mobiele telefoons slurpten zij alles op wat wij hen die ochtend voorschotelden. In een paar dagen hadden zij een mooie presentatie gemaakt die zij vrijdag de 14e presenteerden op school. Wat ons betreft een topprestatie van twee techneuten in de dop! De goed gevulde Lesscher sporttas die zij mee naar huis kregen is dan ook helemaal verdiend.

Ook leergierig en initiatiefrijk als het gaat om mooi werk in de installatietechniek? Kijk dan direct naar onze vacatures of bel even met Richard Lindeman: 074 – 349 43 29 om alles te vragen wat je weten wilt. Wie weet loop je binnenkort ook met zo'n stoere Lesscher sporttas de deur uit!