logo + payoff per nov2018
Nieuws

Verduurzaming Gemeentehuis Hellendoorn

I.v.m. de verduurzaming van de technische installaties bij het gemeentehuis te Nijverdal hebben wij in opdracht van de gemeente Hellendoorn de bestaande koelmachine en HR-ketels vervangen door een cascade opstelling van 6 Lennox warmtepompen en een Nefit topline cascade opstelling. De bestaande installatie was aan het einde van zijn levensduur en kans op uitval werd hierdoor groot.

Het ontwerp en realisatie van de installatie is met de volgende bouwteam partners uitgevoerd:

Deze aanpassing van de installaties zal de gemeente Hellendoorn een aanzienlijke energiebesparing opleveren. Het toepassen van 6 warmtepompen in cascade heeft het voordeel dat naast de grotere verwarmingscapaciteit, de capaciteitsvraag over de warmtepompen kan worden verdeeld. De kans op uitval van het complete systeem is hierdoor geminimaliseerd. Daarnaast is er een hoge bedrijfszekerheid doordat de kans op gelijktijdig invriezen van de warmtepompen door deze opstelling uiterst gering is.

Deze warmtepompen zullen de primaire verwarming en koeling verzorgen, hiervoor is de achterliggende installatie aangepast en geschikt gemaakt voor lage temperatuur verwarming en koeling. Om dit te kunnen garanderen hebben wij de in het pand aanwezige luchtbehandelingskasten gemodificeerd.

De nieuwe Nefit cascade opstelling zal in de overige warmtebehoefte voorzien. In samenspraak met onze partner Signum regeltechniek is ook de bestaande Priva regeling aangepast.  Tevens zijn de transport- en distributiepompen vervangen door energie zuinige toerengeregelde Grundfos pompen.