logo + payoff per nov2018
Nieuws

Staring College Wi-Fi Netwerk

Voor 3 locaties, in Lochem en Borculo, van het Staring College wordt op dit moment de bekabeling voor het nieuwe Wi-Fi netwerk aangelegd.

De netwerkbekabeling wordt uitgevoerd met afgeschermde Cat.6A bekabeling van Commscope. Door de steeds hogere data doorvoersnelheden in combinatie met de nieuwste PoE standaarden (Power over Ethernet) voor de nieuw te plaatsen Access Points is ook de juiste keuze van de toe te passen bekabeling van groot belang voor een toekomstvaste infrastructuur.

In vergelijking tot standaard Cat.5e en Cat.6 bekabeling, kan Cat.6A bekabeling o.a. hogere snelheden tot en met 10GbE en 500 MHz aan en is dusdanig ontworpen om overspraak van buitenaf (Alien Crosstalk) beter te onderdrukken. Ook door de “constructie” van de Cat.6A kabel heeft deze een verbeterde warmte afvoer prestatie ten opzichte van zijn voorgangers en kan er tot 90W PoE vermogen worden toegepast zonder dat de bekabeling oververhit raakt.

Door nu per Access Point 2 stuks Cat.6A aansluitingen aan te leggen kunnen toekomstige Access Points (welke zijn voorzien van 2 aansluitingen i.v.m nog hogere snelheden) worden geplaatst.

Download hier de whitepaper van NBaseT Alliance over toepassing van Cat.6A bekabeling.