logo + payoff per nov2018
Nieuws

InfraVak School Holten

InfraVak (voorheen SPG InfraVak) is een samenwerkingsverband van wegenbouwbedrijven in Noord en Oost Nederland. Zij zoeken doorlopend naar jongeren die werkend hun diploma willen halen. Hiervoor hebben zij een samenwerking met verschillende ROC’s die de theorielessen verzorgen. De theorielessen worden afgewisseld met praktijkopdrachten.

Voor InfraVak hebben wij het kantoor deel van het pand voorzien van een City Multi R2 systeem waarmee het mogelijk is om onafhankelijk per ruimte te verwarmen of koelen. Bij koeling onttrekt het klimaatsysteem warmte uit de lucht. Het City Multi R2 systeem transporteert deze geabsorbeerde warmte naar een verdeelbox (BC controller). In de BC controller kan de warmte worden afgestaan aan een ruimte die verwarmt moet worden. De te koelen ruimten genereren warmte voor de te verwarmen ruimte en andersom. De buitenunit van het City Multi R2 VRF systeem produceert het tekort aan warmte of koude. Dit leid tot forse energiebesparingen!

Verder hebben wij het dak van de praktijk hal voorzien van zonnepanelen. In eerste instantie was het dak niet geschikt om zonnepanelen te plaatsen. Samen met de constructeur hebben we naar een oplossing gezocht en bleek het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen midden op de spanten.